Gama de motociclete enduro 2024 KTM EXC redefineste limitele

Gama de motociclete enduro 2024 KTM EXC redefineste limitele

29.05.2023

Cu 95% componente noi, lineup-ul 2024 KTM EXC isi muta obiectivele mai departe. Cu un pas in fata concurentilor, cea mai recenta generatie de motociclete KTM Enduro este pregatita sa accepte orice provocare, beneficiind de un cadru complet reproiectat, o suspensie revolutionara, caroserie rafinata, far frontal LED si tehnologie care da tonul in industrie. 

KTM ramane alegerea preferata a pasionatilor de enduro cand vine vorba de curse extreme. Brandul austriac are peste trei decade de experienta de racing si peste 126 de titluri mondiale la Enduro. Pentru sezonul 2024, numele KTM EXC ridica stacheta in termeni de performanta, dezvoltare si inovatie, oferind cea mai radicala transformare de pana acum. 

 

 

Un cadru complet nou hidroformat, taiat cu laser si sudat de robot formeaza coloana vertebrala a gamei KTM Enduro 2024. Acest lucru are drept rezultat noi parametri de flexiune longitudinala si torsionala pentru a garanta un feedback pentru rider fara egal, alaturi de absorbtie a energiei si stabilitate in linie dreapta. Reprezinta fundatia pe care este construita gama de modele 2024. 

La nivel de sasiu, gama KTM EXC si EXC-F se mandreste acum cu o furca cu arc WP XACT Closed Cartridge de 48 mm pe fata, cu un nou concept de piston cu supapa intermediara care optimizeaza fluxul de ulei in cartus.

Modelele Enduro din lineup-ul KTM Motorcycles prezinta in continuare sistemul de amortizare PDS dovedit, care pentru 2024 este actualizat si optimizat pentru a functiona fluid cu noul concept de cadru. Acesta este asociat cu un nou amortizor spate WP XPLOR PDS.

 

 

O premiera in industrie o constituie suspensia de la ambele capete care ramane complet reglabila pentru compresie si amortizare prin intermediul unor dispozitive de clic manual, fara a fi nevoie de nici un instrument, si care ofera reglare usoara a preincarcarii pe spate.

Noul subcadru usor din doua piese este bazat pe combinatia de poliamida cu aluminiu ranforsat. Livreaza manevrabilitate incredibila si suport pentru rider, precum si o robustete remarcabila. Toate componentele electrice, inclusiv noua Unitate de Control Offroad, sunt complet integrate in subcadru pentru acces facil si protectie imbunatatita. 

De asemenea, gama 2024 KTM EXC dispune de o caroserie regandita, dezvoltata cu ajutorul pilotilor de fabrica Red Bull KTM pentru a garanta un triunghi cu riderul imbunatatit pentru contact mai bun la genunchi, in special la pilotarea din scarite. 

 

 

Fenderul frontal are un design nou si include aripioare care resping noroiul pentru a elimina murdaria si pentru a preveni ca reziduurile sa loveasca motocicleta sau radiatoarele. Noul rezervor de combustibil de 8,3 litri – pentru modelele in 4 timpi – si de 8,9 litri – pentru modelele in 2 timpi – transparent, din polietilena (XPE) permite monitorizarea usoara a nivelului de combustibil, completand pachetul la nivel de caroserie.

Monitorizarea electronica este asigurata de unitatea independenta OCU amplasata sub sa, inlocuind sigurantele si releele electronice. In cazul unei defectiuni a unei componente electrice, output-ul (iesirile) se dezactiveaza individual, iar statusul de eroare a fiecarei unitati este indicata de o lumina LED rosie sau verde. Acest lucru permite o depanare rapida si usoara pe traseu.

 

 

In termeni de motorizare, gama in 2 timpi devine din nou lider in padoc, cu debutul noii tehnologii electronice de injectie a corpului de acceleratie. Denumita, pe scurt, TBI, aceasta tehnologie ofera niveluri de livrare a puterii ultra-line.

Carcasa supapei lamela a primit, de asemenea, o actualizare importanta a designului, cu noi clapete din plastic pe exterior pentru o etansare imbunatatita a tractului de admisie. Acest nou design evita excesul de combustibil in sectiunile extreme la urcare sau in coborare, ceea ce ar putea duce la o alimentare bogata.

Un efect secundar benefic al noii injectii electronice de combustibil si al ECU este implementarea noului control electronic al evacuarii, permitand doua harti diferite ale motorului, selectabile prin intermediul unui comutator optional Map Select.

 

 

Gama in 2 timpi 2024 KTM EXC este compusa din modelele: 
● KTM 150 EXC 
● KTM 250 EXC 
● KTM 300 EXC.

Gama in 4 timpi furnizeaza cea mai concisa oferta. Toate modelele in 4 timpi beneficiaza de motoare de top in clasa, construite pentru a livra cuplu masiv la turatii joase cu o livrare exploziva a puterii la turatii mai inalte. 

Centrul de gravitatie imbunatatit a fost obtinut prin inclinarea motorului cu 2° in spate si repozitionarea pinionului fata cu 3 mm mai jos, generand manevrabilitate considerabil mai buna. Impreuna cu avantajele centralizarii masei si ale greutatii reduse, comportamentul anti-alunecare al sasiului a fost substantial imbunatatit, oferind tractiune superioara la inclinatii extreme si pentru iesirea din viraje in etapele speciale de enduro.

 

 

Pentru modelele 2024 KTM EXC-F este disponibil, optional, Controlul Tractiunii. Pentru prima data pentru un vehicul enduro, este disponibila si functia Quickshifter. Aceasta din urma serveste pentru trepte superioare fara ambreiaj de la treapta a 2-a la a 6-a, permitand motociclistilor sa tina clapeta de acceleratie deschisa in timp ce schimba treptele de viteza pentru un control imbunatatit. Acestea pot fi activate sau dezactivate cu ajutorul noului comutator optional de selectare a hartii.

Gama 2024 KTM EXC-F in 4 timpi este compusa din modelele:
● KTM 250 EXC-F
● KTM 350 EXC-F
● KTM 450 EXC-F
● KTM 500 EXC-F.

 

 

Lineup-ul KTM EXC 2024 reprezinta punctul culminant al multor ani in topul competitiei Enduro, reunind o combinatie dinamica de performanta de curse, ergonomie si tehnologie  pentru infrunta obstacolele terenurilor dificile si pentru a redefini limitele.

Colectiile dedicate KTM PowerWear si KTM PowerParts au fost concepute pentru a permite cele mai inalte niveluri de performanta, protectie si mobilitate pentru toti riderii  offroad.

Gamele 2024 KTM EXC si EXC-F vor fi disponibile la dealerii KTM autorizati incepand cu luna iunie. 

 


Lineup-ul de motociclete enduro 2024 KTM EXC redefineste limitele.

Te-ar putea interesa si:

CCR permite posesorilor de permise categoria B sa conduca motociclete de 125 cc

DECIZIE ASTEPTATA extrem de asteptata. Astazi, Curtea Constitutionala a Romaniei a decis permiterea posesorilor de permise categoria B sa conduca anumite tipuri de motociclete, cu transmisie automata, cu cilindree maxima de 125CC si putere maxima de ...

Citeste mai mult